Skip to content
MOODS cookie policy

Политиса за колачиња

(верзија 13/04/2021)

Cookware Company Europe BV, администраторот на оваа веб-страна, користи колачиња за да го подобри вашето искуство со сурфање и подобро да ја прилагоди веб-страната според вашите желби. Оваа изјава за колачиња ви дава повеќе информации за колачињата што се користат на веб-страната и како можете да ги промените вашите параметри за колачиња.


1. За колачињата

Колачињата се мали текстуални датотеки што можат да се стават на вашиот компјутер или мобилен уред кога посетувате веб-страна и да складираат одредени информации. Можете да најдете повеќе информации за различните видови колачиња подолу. За целосна листа на колачиња што се користат на оваа веб-страна, кликнете на  Листа на колачиња што се користат на оваа веб-страна.

Колачињата можат да служат за различни цели:

  • Основните колачиња се колачиња кои се неопходни за правилно функционирање на веб-страната (на пр., за да се избегне преоптоварување на веб-страната, да се одржува функционална и достапна). Овие колачиња може да се стават без ваша согласност.
  • Функционалните колачиња се колачиња кои се неопходни за да се подобри вашето искуство со пребарување или да се обезбеди функционалност што ја барате експлицитно (на пр. запомнување на поставките за јазикот или кошницата за купување). Овие колачиња може да се стават и без ваша согласност.
  • Аналитичките колачиња се колачиња кои собираат информации за тоа како ја користите веб-страната за да го подобрите пребарувачот и функционирањето на веб-страната (на пр. видете како посетителите се движат низ веб-страната кога ја користат за да се осигураат дека посетителите лесно ќе го најдат она што го бараат) . Овие колачиња се ставаат само доколку сте дале согласност.
  • Колачињата за рекламирање се колачиња кои собираат информации за вашето однесување на сурфање и пребарување со цел да ви понудат персонализирано рекламирање во рекламните простори на веб-страните  врз основа на вашите лични интереси. Овие колачиња се ставаат само доколку сте дале согласност.
  • Колачињата за социјални медиуми се колачиња кои овозможуваат споделување на одредени функции од веб-страната на мрежите на социјалните медиуми (на пр. Facebook). Понатаму, овие колачиња собираат информации за вашето однесување за сурфање и пребарување на веб-страната  со цел да ви понудат персонализирани промоции и рекламирање за нашите производи на овие мрежи на социјалните медиуми. Овие колачиња се ставаат само доколку сте дале согласност. Можно е и овие социјални мрежи да ги користат информациите што ги собираат преку овие колачиња за свои цели. Повеќе информации за ова можете да најдете во изјавите за приватност на соодветните социјални мрежи.

Колачињата може да бидат поставени од самиот оператор на веб-страната или од трето лице:

  • Колачињата од прва страна се колачиња кои се поставени директно од операторот на веб-страната и кои само веб-страната може да ги прочита.
  • Колачињата од трета страна се колачиња кои се поставени на веб-страната од трети страни и/или се користат за испраќање одредени информации за вашата посета на трета страна Ова се случува, на пример, затоа што веб-страната содржи елементи на други сајтови, како што се слики, додатоци за социјални медиуми или рекламирање. Кога пребарувачот или друг софтвер ги преземаат овие елементи од други сајтови, колачињата поставени од тие други сајтови се сметаат за колачиња од трета страна.

Колачињата имаат рок на траење:

  • Привремените колачиња или колачиња за сесија се колачиња кои привремено се складираат на вашиот компјутер или мобилен уред додека пребарувате и се бришат кога ќе го затворите пребарувачот.
  • Постојаните колачиња остануваат на вашиот компјутер или мобилен уред откако ќе го затворите пребарувачот и ќе ве препознаат кога повторно ќе ја посетите веб-страната. Овие колачиња се бришат по одреден датум на истекување.
2. Список на колачиња што се користат на оваа веб-страна

Подолу е комплетната листа на колачиња што се користат на веб-страницата:

Колаче Извор Дата на истекување Опис
Функционални колачиња      

Frontend_language

PHPSESSID        

privacy_consent_hash           

privacy_consent_functional_agreed

privacy_consent_social_agreed

privacy_consent_statistisc_agreed

Првата страна

30 дена

Сесија

180 дена

180 дена

180 дена

180 дена

Го зачувува изборот на јазикот на корисникот.

Ја следи сесијата на корисникот.

За да пресметате дали треба да се прикаже Дијалогот за согласност.

Складира дали корисникот ги прифатил функционалните / социјалните медиуми / аналитичките колачиња.

Analytical cookies      

_gid

_ga
Првата страна

1 ден

2 години
Ја следи активноста на корисникот на веб-страната (Google Analytics).

 

3. Вашите параметри за колачиња

Кога ќе ја посетите веб-страната за прв пат, вашите параметри за колачиња ќе бидат прашани преку банер.

Не можете да ги одбиете основните колачиња и функционалните колачиња кога сакате да ја посетите / користите нашата веб-страница.

Аналитички колачиња, колачиња за рекламирање и социјалните мрежи ќе бидат поставени само доколку се согласите со тоа преку поставките за колачиња. Дозволата може да се даде по тип на колаче. Отфрлањето на одредени колачиња значи дека одредени функционалности на веб-страната нема да бидат достапни: на пример, без дозвола за колачиња за социјалните медиуми, не можете да ја споделувате нашата содржина на вашиот профил на социјалните медиуми.

Можете да ја дадете вашата согласност во секое време преку поставките за колачиња.

Отворете ги поставките на вашиот пребарувач ако сакате да знаете кои колачиња се поставени од оваа веб-страна или ако сакате да ги избришете овие колачиња:

4. Ажурирања

Оваа изјава за колачиња може да се менува од време на време, во рамките на важечките прописи за заштита на податоците. Секогаш ќе имате пристап до најактуелната верзија преку веб-страната.

5. Контакт

Во случај да имате прашања во врска со употребата на колачиња на веб-страната, секогаш можете да не контактирате преку е-пошта (privacy@cookware-co.com) или со испраќање писмо до (Attn. Приватност):

The Cookware Company Europe BV
Antoon Catriestraat 12
9031 Drongen
Belgium/Белгија